STOPPEN MET ROKEN GESPREKSKAARTEN

Gesprekskaarten; Op een inspirerende en visuele manier in gesprek over stoppen met roken volgens de Richtlijn en Zorgstandaard tabaksverslaving

Ingrid Steenhuis & Wil Overtoom
ISBN 978 90 9035 721 8

Eerste druk 2023
Lanseloet Uitgeverij

Prijs: 32,50 (incl btw)
Geen verzendkosten
(Alleen levering in Nederland)

De Stoppen-met-rokengesprekskaarten zijn een hulpmiddel voor iedere professional die mensen begeleidt bij het stoppen met roken. De gesprekskaarten zijn gebaseerd op de Richtlijn en Zorgstandaard met betrekking tot tabaksverslaving en stoppen met roken ondersteuning. Met de wetenschappelijk onderbouwde principes van gedragsverandering die zijn toegepast motiveer en begeleid je mensen zo effectief mogelijk bij het stoppen met roken.

Deze gesprekskaarten geven jou als professional de mogelijkheid om op een laagdrempelige en visueel aantrekkelijke manier in gesprek te gaan. Het helpt je om gestructureerd de motivatieverhogende behandeling en begeleiding bij het stoppen met roken zoals beschreven in de Richtlijn en Zorgstandaard toe te passen in de praktijk. Gemakkelijker, leuker en goed onderbouwd.

De Stoppen-met-rokengesprekskaarten zijn geschikt voor stoppen-met-roken coaches, huisartspraktijkondersteuners, leefstijlcoaches, verpleegkundigen, gedragstherapeuten en andere professionals die mensen begeleiden bij het stoppen met roken.

Ingrid Steenhuis is hoogleraar Preventie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Samen met Wil Overtoom, directeur van Brickhouse– en LeefstijlCoach Academy, vertaalt zij wetenschap over leefstijl- en gedragsverandering naar de praktijk.

Stoppen met roken gesprekskaarten